Tuesday, September 22, 2009

I'm Sorry My Friend...

Hari ni saya mendapat mesej dari kawan baik saya..dan saya amat terkejut pabila saya membaca mesej tersebut..mesej itu berbunyi "Hai Will..Murad nak mintak maaf kalau selama ini Murad ada buat salah..Will Murad nak bagitahu yang kakak Murad dah meninggal dunia"..dan betapa sakitnya hati ini pabila mendapat berita seperti itu..walaupun hanya sekali saya berjumpa dengan kakaknya itu...tapi kemesraan yang terjalin di antara kami umpama kami adalah satu keluarga..

Saya masih teringat lagi..bagaimana layanan beliau terhadap kami semasa kami berkunjung ke rumah mereka beberapa bulan yang lepas..beliau memang seorang kakak yang sporting..saya mendapat tahu yang beliau memang menghadapi penyakit pada ketika itu..dan penyakit itu memang telah lama beliau hidapi..beliau mempunyai seorang anak lelaki, itupun anak angkat kerana beliau tidak boleh mengandung..kesian anak itu..

Saya kesal sebab tidak dapat melihat beliau untuk kali yang terakhir..saya tahu..Murad nak sangat kami datang ke rumahnya untuk penghormatan terakhir..tapi apakan daya..saya mengalami masalah untuk datang ke rumahnya...Murad..saya minta maaf sangat sebab saya tidak dapat datang..saya dapat rasakan kesakitan yang mereka rasakan atas pemergian saudara mereka itu..tambah-tambah lagi beliau meninggal dunia pada raya yang pertama..bayangkan betapa sedihnya keluarga mereka itu..

Saya hanya mampu berdoa supaya kakaknya itu ditempatkan di kalangan orang yang beriman Amin..

Sunday, June 28, 2009

SeBuLaN D' KeM SePinTaS, sAbAK bERnAm ^_^



hehehehe...nie time pandu arah..di mana seksyen kami tesesat hahaha..besa la..lum tau lg guna kompas..


nah..yang ini pula..ketua2 seksyen sedang bebincang kunun ni..tengok bacaan dia hahaha..

Adui..sempat lagi durang ni bergambar..padahal mo jalan da masuk hutan..perasan ensem la tu huhuhuh.....
lapang sasar jugra..d sini la kami belajar menembak..huhu takut juga sa owh pegang M16 yang mula2 tp lama2 ok da la..rindu pla sa ni tempat...banyak kenangan manis dan pahit di sini ni..

atuk..saya ni..mokirayou..1st day kami di jugra..

sempat lagi peace...hehehhe

saya dan mek..budak kelantan..lepas sukan..hahhaa..

my fwen Murad..atuk monotos juga dia ni hehehe..tp apa yang penting platun kami menang ni time..

kpl Roslan..yg baik hati, berperikemanusiaan..heheehe..dia bilang la..marabahaya ni orang ni..huhu

reaksi mereka setelah memenangi pertandingan itu..sepak takraw kan..eheheeh..lucu juga dorang ni..
femes ni dorang d kem hahahha...

Nah..ni la platun 1...platun terbaik time tu..saya berbangga jadi anggota platun 1..jurulatih dia orang sabah kan..sana Tawau ^_^

hehehe..no komen la...

sya n sjn Junaidi..comel kan sjn ni..muka dia mcm abg sa ja..huhuhu

Aedy..budak Tomboi tp bek hati..lucu budak ni..manja lagi..

=> hehehe..sebenarnya banyak lagi gambar yang kami ambil time d kem ari tu..tp sa nda sempat upload lagi..lagipun sekarang ni..sibuk dah kan..hehehehe...

Wednesday, May 6, 2009

3rd sem pic..with ma best fwen ^_^





Hahahahahaha..tiba-tiba pula saya rasa macam mo upload gambar...hehehehe...saja suka-suka..ni gambar untuk sem ni..last pic 4 this sem..this month hehehehehe...saja ba ni..mo kasi tingu kamurang yang saya sudah putung rambut saya hahahahahaha...demi keselamatan rambut saya terpaksa la sa putung..hehehehe..biar lah nda cantik arr ^_^


Ni la saya n ma rumet hehehehehe..yang jajal dan yakin mantap dia bilang huhuhu...sem depan kami nda dapat bersama-sama lagi..berjauhan la sudah kami nanti hehehehehe ^_^ peaceeeeeeeeeeeee GBU muaah.....

My last words 4 this sem ^_^

Sorry sebab lama tidak update blog..last paper saya yang 3hb mei lagi..tapi baru sekarang sa update kan..punya jahat saya kan..malas betul saya mo kasi update kan....huhuhuhu...1ohb ni kami start cuti sudah..mo 1 bulan juga kami cuti tapi cuti pun bukan juga saya dapat balik sabah kan..huhuhu..lama sudah saya tidak balik kampung owh..mo dekat 5 bulan sudah huhuhu....

Urmm..apa yang saya mo tulis ni arr?? owh ya esok last day sudah saya dapat bermanja-manja dengan laptop saya ni..coz esok mo di simpan sudah ni laptop..mo kasi rehat lu konon hehehehe..padahal mungkin hari2 kawan sa on laptop sa..hehehehehe...bukannya dia teda laptop sendiri tapi ada sesuatu yang menarik tentang laptop sa ni..sesuatu yang ada pada saya tetapi tidak ada pada dia hehehehe..apa laitu kunun..

Besuk kawn sa ni balik sudah pat kazen dia..huhuhu...rindu la sa sama dia ni nanti..1 bulan nda dapat jumpa dia ni...dan lagi satu..9hb ni saya masuk kem..ahahahahahah macam tidak percaya ja saya masuk kem..tidak cukup kah dulu masuk kem selama 3 bulan..n then sekarang ni masuk kem lagi tapi tidak lama la 1 bulan ja huhuhuhu...

Selama 1 bulan saya bercuti ni..pasti saya akan merindui kawan2 saya..huhuhu...sebenarnya saya rindukan hometown saya..my family..my fwen..my owen hehehe..rindu mo duet ngan dia..my 'orang tua' ^_^ dia pun masuk hutan juga..2 bulan dia akan berada di hutan huhuhu..pa buli buat kan..sudah itu kerjanya masuk hutan..

~ K la..sampai ini saja la untuk kali ni ^_^ nanti 1 bulan dari sekarang..baru kita 'jumpa' lagi arr ^_^ thanks 4 being my online fwen..sowy 4 evrthing arr.. peaceeeeeeeeeee....GBU ^_^

Monday, March 30, 2009

Bila buring melanda ^_^

uina..ini la yang sa buat..time keboringan melanda jiwa hehehehe..saya tidak pasti sama ada ini boleh dikira lulus sudah pasal mengedit gambar ni..hehehe..saya baru belajar ba ni...


hehehehe...^_^




Bah..ajar2 la kunun saya pasal mengedit gambar ni..hehehehe..suka ba saya edit2 gambar ni hahahaha..apa la c tatie..sempat lagi main..padahal mo exam sudah..hahahahahahaha ^_^


p/s ~ bah..sa opline la sudah ni..hahahaha..nanti next time lagi la..sa kasi update kio.. babai 4 now ^_^ peaceeeeeeeeeeeeee

Saturday, March 21, 2009

Hari Kegilaan Saya ^_^

huhuhuhuhu..sedihnya saya..my lovely pc sakit..skang ni ada d hospital..mo kena repair..telampau banyak virus menular dalam badan dia..harap2 cepat la dia sembuh..buring la dia teda..huhuhuhu...hujung minggu adalah masa yang sesuai sekali untuk merehatkan utak yang berserabut sebab setelah 5 atau 6 hari kita kerja kan..jadi ujung minggu la masa kita mo rehat..

damn!!!! saya mengalami kebosanan yang amat sangat..sejak2 my lovely sakit..saya rasa buring betul..huhuhuhuhu..dan yang paling teruk skang ni..saya sudah pandai melepak d court sampai jam 12 tengah malam..gara2 my lovely sakit la ni..trus sa cari pengganti lovely huhuhuhu....teda la..saya jenis yang setia punya urang hahahahahahhahahah....

tadi saya jumpa senior kami..skang ni durang praktikal..bulan 4 ni durang habis la sudah..hehehehehehe..nda sbar pula sa mo habis blajar ni hahahahahha.....aduh!!!! perkara memalukan telah berlaku ke atas diriku..hahahahahahha...sa dalam siber cafe..online sambil dengar lagu rohani..hehehehehehe...sa dengar la lagu krismas..yang berjudul oh holy night..favorite song sa gia kan...walaupun belum lagi krismas tapi sa suka gia tu lagu..hehehehe..sa guna headphone untuk mendengar..hehehehe tanpa saya sedari sa ikut nyanyi juga..hahahahah bayangkan dalam siber tu hampir penuh dengan student..hehehehe...sa nda sedar..nasib baik kawan sa p tegur sa lau nda...tebuat la sa konsert di siber..lau cantik sora nda pa la..ni suara nda macm apa ja hahahahaha..malu nya saya...tapi sa buat muka nda malu ja hahaha....

~ emmm....hahahahahah..ntah apa2 ja sa ni..merepek ja sa ni..heheheh...sot sudah kali sa ni huhuhu peaceeeeeeeeee ^_^

Thursday, March 19, 2009

Enda tau apa yang saya tulis ni...

Fuhh!!! lega rasanya bila semuanya dah selesai..upppss!!!...wait tatie...belum settle lagi la..ada 2 lagi assgnment group yang belum kena present..hehehehe..ba..tia sabar mo kasi present ni..huhuhu..hari ni kami buat presentation pasal kajian lapangan yang kami buat tu...syukur kepada Tuhan..semuanya berjalan dengan lancar..hehehe..harap2 puan puas hati...

Emm....sebenarnya saya tidak tahu apa yang sa mo kasi publish di blog sa ni..tambah2 lagi sekarang ni busy sikit kunun c Tatie ni..yang mengidam BOSOU ahaahahahahha..lawak la ba c Tatie ni...Hari ni genap sudah 14 tahun adik saya yang form 3..hehehehe..betambah jajal la dia tu...huhuhuhu..tadi dia kol saya..kami becerita sekejap tp buli pula sa lupa wish birthday sama dia..hehehehe..tia pa la....huhuhuu rindu pula saya sama durang di kampung..bulan 5 ni sa nda dapat balik kampung huhuhuu...ada urusan yang perlu saya selesaikan hahahahaha...

Ada 1 bulan lagi pastu final exam sudah kami..hehehehe..saya harap, saya dapat buat yang terbaik huhuhu..oh ya..tadi mama sa kol, dia bagi tau yang Ikan Hantu saya sudah mati..kena makan kusing..huhuhuhu sedihnya saya...O kusing..kenapa p makan ikan hantu saya?? punya la sa sayang ikan tu ~ yalah urang yang bagi kan..mesti la kena sayang hehehehe ~ aduh..lama sudah sa nda p memancing..rindu sudah saya p memancing walaupun balik2 ikan buntal ja yang p makan umpan hehehehe...rindunya saya time dulu2...kalau lah sa boleh kasi putar balik jam p masa itu kan best..

arrrrrrghhh!!!!!! hidup ni memang tidak pernah lari dari kesakitan..bila api cemburu mulai menguasai diri..ba mula la tu sakit hati..sakit sebab iri hati akan sesuatu yang ada pada kawan tp tidak ada pada diri kita...ada urang bagitahu sa yang kita tidak perlu menyibukkan diri kita pada sesuatu yang bukan di bawah bidang kuasa kita..akan tetapi sibukkan lah diri kita pada sesuatu yang boleh menjamin masa depan kita...huhuhuhuhu....kata2 dari orang yang berpengalaman dalam hidup tu hehehe...

~ bah..cukup la tu..smbung lagi len kali peaceeeeeeeeee....


Saturday, March 7, 2009

Gambar bukan Gimbaran ^_^ heehehehe..

nah..yang baju putih tu la owner ni pusat jagaan orang tua..hehehe..dia nda mo kena ambil gambar dia ni...heheheh nda tau kenapa...dia malu mangkali hahaahah...

emm..ni pula hasil tani mereka..tinggi2 pula ubi kayu dorang kan..nah..jadi kadang2 dorang makan ubi kayu la ni kan..hehehehe

Bah..sepa bilang rumah orang tua nda bleh pakai lampu yng high class punya hehehe..cantik dalam rumah dorang ni..kuning jaaaaaaaa..heheehe

emm..ni tempat tidur untuk perempuan..dorang kena kasi asing tempat tdur..hehehehe...kemas kan..

Ini kurupuk pun dorang yang buat juga..lepas tu durang jual la sama pemborong..ada juga bikin beli ikan hehehehe...

Nah..ini sa ambil dari jauh..time ni dorang baru bersarapan...hehehehe..siou noh mangasau ^_^

Emm..3 dara pingitan hehehehe....saya punya group member hehehehe...senyum kunun durang kan..yalah..kena gambar gia hahahaaha...

Auntie yang pakai baju pink ni..nda berapa sihat..dia ada masalah mental..kesian kan..huhuhu..tp rajin owh..buka kulit bawang heheeh...

Ini hanya sebahagian..nda tau pigi mana yang lain..nah..baru ada muka saya kan..hehehe..tukang gambar gia..mana kana gambar kan ^_^

yang auntie baju brown ni pun sama juga dengan yang di sebelah dia..sama2 sakit..tapi happy go lucky hahahahaha.....

hehehehehe...dia bilang " bisuk sunday..off..tidak payah kerja" heheheheeh....

adidididi...kesian gia..sosongulun c gaman...hehehehe..dia merenung baitu mangkali kan..hehehehe...




Nah..ini alamat ni pusat penjagaan urang tua..banyak lagi ba gambar..tapi nanti2 lagi la saya upload arr...nda bagus internet connction hehehe ^_^ peaceeeeeeeeeeeeeeee....









Hari Ini ^_^

Hari ni kan..saya n the geng p buat kajian tentang salah satu pusat kebajikan yang ada di sekitar Unisel..kajian ni merupakan salah satu kerja kursus kami..fuh!! takut juga mo buat ni..yalah first time in my life kan..tambahan pula di tempat orang lagi..dalam kumpulan saya cuma ada 4 orang ahli sahaja..dan semuanya perempuan..hehehehe...buat ja la kan..

Pusat kebajikan yang kami pilih ialah Pusat Jagaan Orang-Orang Tua Jashera yang terletak di Batang Berjuntai Selangor..hehehehe..lucukan nama dia ~ Batang Berjuntai ~ aduh!!! tempat tu bukan juga jauh sangat dr Unisel la..tpi area dia ni di pisuk2 ba urang bilang..masuk kawasan kelapa sawit lagi..hehehe..kami naik teksi p sana..kami byar Rm6 sahaja..pabila kami sampai di sana, kami kena jemput oleh seorang pekerja di pusat itu..Setelah kami bagitahu tujuan kedatangan kami disana..kami pun di suruh masuk..

Masa kami masuk tu..dorang baru mo sarapan..jadi kami tunggu sekejap la owner pusat tu..sebab itu pekerja bilang owner pusat tu sedang sembayang..jadi sambil menunggu tu..sa sempat juga la ambil gmbar sekitar pusat tu..hehehehe...Pusat jagaan ni kecil saja..orang tua yang tinggal pusat ni ada 43 orang saja..pelbagai kaum la yang ada dalam ni..kesian owh..tingu dorang di sana..saya kesian tingu durang..sampai hati anak durang nda mo jaga parents durang..sedangkan dulu parents durang bersusah payah membesarkan durang..lepas tu bila sudah besar..ada kerja..gaji besar..nah..malas sudah mo jaga mama bapa durang...

Ada juga yang durang ambil orang tua ni di tepi-tepi jalan..kesian betul owh..yang paling kesian..dalam pusat jagaan ni..ada juga yang mengalami masalah mental..huhuhu..nasip baik juga time kami p sana yang sakit tu nda buat hal..kalau nda..saya rasa saya la orang pertama yang beteriak hehehehe...kesian ba..trus sa teingat parents saya di kampung..huhuhu..masih kekal di utak saya owner pusat tu cakap " seorang mak boleh menjaga 15 orang anak, tapi 15 orang anak itu tidak boleh menjaga seorang mak" huhuhuhu...kesian durang kan..susah payah dorang membesarkan anak durang..tp akhirnya ini yang durang dapat dr anak kesayangan mereka..

Kawan-kawan..sentiasalah kita sedar yang tidak akan ada kita di dunia ini sekiranya ibu bapa kita tidak melahirkan kita..biar tinggi mana pun kita ataupun susah mana pun kita..janganlah kita abaikan ibu bapa kita..sayangilah ibu bapa kita..kerna mereka lah kita ada di sini pada saat ini..Buat kedua orang tua saya...terima kasih sebab melahirkan kami 5 beradik..terima kasih juga sebab bersusah payah membesarkan kami..terima kasih juga kerana sabar dengan perangai kami..THANKS MA'..THANKS PA'...kami tidak akan melupakan setiap apa yang kamu berikan kepada kami...

p/s ~ gambar saya upload kemudian arrr ^_^ peaceeeeeeeeeeeeee....

Thursday, March 5, 2009

Apa pendapat Anda??

Sejak kemarin saya menerima panggilan daripada kawan baik saya..dia akan menelefon saya sekiranya ada berita HOT ..Dan kemarin dia menceritakan kepada saya tentang apa yang telah berlaku kepadanya..dan cerita itu amat mengejutkan saya..apa inda..BF dia buat hal..cerita dia macm ni..kwn sa ni kenal seorang lelaki yang berasal dr Labuan..lelaki tu kerja di salah satu institusi kerajaan la d sana..dorang baru juga menjalin hubungan..i mean couple la kunun..entah brapa bulan sudah dorang kapel ni..di awal2 percintaan mereka ni..sangat manis..seperti makan gula2..saling sms..telefon..bertanyakan kabar antara satu sama lain..

Tetapi lama-kelamaan..barulah lelaki itu menunjukkan perangainya yang sebenar..tanpa pengetahuan kawan saya ni..rupa-rupanya lelaki ini merupakan TUNANGAN orang..cuba bayangkan..orang yang kita kasihi ini sebenarnya milik orang lain??? tembelang lelaki ini terbongkar pabila tunang lelaki ini sendiri yang menghubungi kwan sa dan mengaku bahawa dia adalah tunang lelaki tersebut..Cuba byangkan betapa sakit dan pedihnya hati kawan saya itu..bila mengetahui perkara yang sebenar..

Tapi yang bikin panas pasal lelaki ni..dia sudah tahu rahsianya terbongkar tapi boleh pula dia buat tidak tahu..dia hanya mengatakan " ini urusan kamu berdua..pandai-pandai la kamu urus" apa mksud dia buat macm tu?? panas juga hati sa bila kawan saya bagitahu semua ni..and then skang ni..kawan saya mo buat lelaki itu rasa bersalah..kununnya mo bagi pengajaran sama lelaki yang tidak berguna itu..huh!! lau saya la..saya timbak2 tu orang tu..( hehehe bukan yg ada peluru la ) panjang cerita dia ni..satu hari pun tidak habis kalau mo kasi cerita..

Saya tidak pasti sama ada betul atau tidak apa yang buat ni..tp sa betul2 nda puas hati dengan lelaki ini..tapi saya kagum dengan kawan saya ni..saya tau dia memang sangat terluka pada saat ini..yang buat saya kagum dengan dia ni ialah dia sentiasa berfikiran positif ^_^....dia tidak nangis pun..malah masa dia telepon saya tu..dia boleh ketawa lagi..hehehe...macam mana dengan anda?? pernahkah anda ataupun kwan anda mengalami kejadian seperti ini??? saya sendiri pun tidak faham..apa tujuan lelaki itu..bayangkan dia sudah bertunang dengan perempuan itu selama 4 tahun dan tunangnya itu baru berusia 17 tahun!!!...apa dia ingat perempuan ni macam patung..atau baju boleh tukar2..kenapalah dorang nda kawin saja drpada terus buat maksiat..huh!! ini kah budaya orang sekarang?? Emm..apa pendapat anda???

Monday, March 2, 2009

Bila aku mula menulis....



Hari ini engkau datang dalam hidupku
Esok juga engkau datang dalam hidupku
Tulat pun engkau datang juga

Menjamah hatiku dengan kasih sayangmu
Namun aku begitu sukar menerima jamahanmu
Saban kali engkau cuba mengetuk pintu hatiku

Akan tetapi pintu hatiku sangat susah untuk dibuka


Pujuk rayumu tidak mampu untuk membuatku membuka pintu hatiku

Tiap kali engkau datang

Aku sebolehnya akan menjauhkan diriku daripadamu

Aku ingin pergi jauh darimu
Namun semakin jauh aku pergi engkau semakin dekat denganku
Engkau yang tidak pernah mengenal penat lelah,

Putus asa dan juga rasa malu untuk dekat denganku

Namun aku lebih suka menjauhkan diriku

Dan kini, setelah engkau pergi
Aku mulai merasakan sesuatu yang kurang dalam hidupku
Jika dulu aku sentiasa menjauhkan diriku
Namun kini engkau yang telah meninggalkan aku
Disaat aku mulai menerima dirimu dalam hidupku

Disaat pintu hatiku mulai terbuka untukmu
Andai saja engkau ada disisiku saat ini
Akan ku katakan kepadamu Betapa aku menghargai kasih sayangmu
Namun engkau pergi meninggalkan aku selamanya

Dan kini barulah aku sedar, betapa aku Memerlukanmu di dalam hidupku...



p/s ~ hehehehe....ini bukan dr pengalaman ya..saja menulis ^_^


Friday, February 27, 2009

Saya sayang kamu ^_^




Siapa yang tidak sayangkan sahabat kita?? Apatah lagi sekiranya dia adalah kawan kita dari dulu lagi..sama-sama membesar..bersekolah di tempat yang sama..susah senang sama-sama tempuhi..bukan senang mendapat kawan yang "sebulu" dengan kita..yang memahami diri kita dan menerima kita seadanya..kali ini saya bercerita tentang sahabat @ kawan..dimana saya merasakan sahabat yang sejati itu sama pentingnya dengan keluarga kita..saya percaya, ada ramai kawan di luar sana yang lebih mempercayai sahabatnya berbanding dengan family merka..Saya tidak menafikan yang saya sendiri lebih banyak meluahkan masalah saya kepada sahabat saya..dan begitu juga sebaliknya..

Walaubagaimana pun, kawan yang sejati tidak bermaksud kita berkawan dengan dia dr zaman kanak-kanak lagi..boleh jadi kita baru mengenalinya..siapa tau kan..ada juga kawan yang tidak ikhlas mahu berkawan...time senang dia ada..tpi bila time susah..huh!! payah betul mo tengok muka dia..begitu kah kawan??

Ada juga kawan yang bermuka-muka..sombong..pilih kawan..tikam kawan sendiri dari belakang..meninggi dri..pentingkan diri sendiri..dan byak lagi la..bukan saya mo mengata pasal kawan saya sendiri..saya sayangkan mereka..dan saya ikhlas bantu mereka..bukan saya minta dorang belanja saya pun..saya tak kisah la semua tu..

Kawan saya selalu cakap..jangan terlalu percaya dengan orang di sekeliling kita biarpun orang itu kawan kita sendiri sebab kita tidak tahu apa yang ada di dalam hati dan fikirannya tentang kita..tapi saya lain..once saya kenal orang tu..tidak kisah la.. baru kenal kah..lama sudah kenal kah.. saya akan menyayangi mereka sama seperti saya sayangkan family saya..biar la dorang buat jahat sama saya..sebab ada "kawan" bagitahu saya "kasihilah musuhmu"..

~ "sama seperti aku mengasihi kamu, demikian pula kamu saling mengasihi"....kawan2ku sekalian..aku sayang kamu!!! dan itu tidak akan pernah berubah..biarpun suatu hari nanti kamu akan melupakan aku..tapi ketahuilah bahawa ada seorang yang tidak pernah melupakan kamu..Salam Sayang dari ku ~ Tatie ^_^ peaceee....

Saturday, February 21, 2009

Driver Kancil????

Apa perasaan kamu sekiranya ketika kamu dalam perjalan pulang, tiba2 ada orang yang tidak dikenali menegur kamu?? Mesti kamu takut, risau kan..manatau itu trick ja mo buat jahat..huhuhu..Hari ni ketika saya dalam perjalanan pulang dari KL...lepas saya p jumpa ngan adik saya..Tiba2 ada sebuah kereta kancil warna putih, plat number saya nda perasan pula..driver tu hon2 sama saya..saya tengo kiri kanan yalah manatau bukan saya yang dia kasi hon..bikin malu ja nanti..saya tengo la driver kancil tu..dia lambai2 sama saya..tapi saya kasi biar ja..yalah..bukan juga saya kenal kan...

Saya jalan la..saya limpas jalan raya..saya limpas longkang..hehehe...ok...saya jalan la kan...siuk2 saya jalan..tiba2 ada kancil berenti depan saya..wah! takut sudah saya ni..manatau penculik kah...eeee....berpeluh2 sudah saya ni..takut kan..huhuhu..pastu kan..keluar lah driver kancil tu n then dia tnya saya lah..nah ini sesi pertnyaan yang singkat sebab mo hujan gia...hehehe..

Driver : hai..masih kenal kat abg ker?
Tatie : ( E sepa pula ni?? ) err..sori saya tak kenal..
Driver : owh yer ker..takde la..mcm abg pernah nampak jer muka adik ni..
Tatie : A' yakah? saya tak pernah nampak muka abg pun..
Driver : ( sambil tersenyum ) adik ni asal dari mana?
Tatie : Saya dari Sabah..
Driver : owh dari Sabah..skang ni duduk mana?
Tatie : owh saya masih belajar lagi..
Driver : owh kat mana tu?
Tatie : Unisel
Driver : owh jd lepas ni balik Unisel ker?
Tatie : tak..skang ni cuti..
Driver : owh..emm..abg tak pernah g Sabah..apa yang ada di Sabah?
Tatie: Owh d Sabah macm2 ada..( bangga kenen sa ni hehehe)
Driver : owh..yer ker..eh dah nak hujan la dik..k la erk..jumpa lagi..
Tatie : owh ok..

Tapi sebelum tu sempat lagi kunun dia minta number phone saya..lama juga saya diam..last2 saya bagi juga number phone...tapi yang salah la..hahahahahaahahahaha....nda brani saya mo bagi number saya yang betul...nt dia kol mati saya huhuhuhu....

Nasip baik juga dia nda buat pa2 sama saya...kalau nda..eeeeeeeeee.....masuk surat kabar nanti...tajuk depan lagi tu..eheeheheeh...len kali kalau satu orang bejalan kena hati2 la..takut terjadi apa2..keluarga jauh...hhuhuhuhu....

Tuesday, February 17, 2009

Sabar Saja Larrr ^_^




~ Aku inginkan kebebasan..tapi bukankah selama ini saya sudah bebas??hehehehe..bebas seperti rama-rama, burung yang terbang bebas ke mana sahaja yang ingin mereka pergi..Namun aku tau dan sedar..aku jauh dari keluargaku..namun dekat di hati ku hehehe....Tak sabar rasanya hati ini balik ke kampung halaman huhuhu...tapi nda pa..nda lama lagi ni..heheehe..





~ hahahahaah..bingung2 sudah saya ni sekarang...1 minggu 5 hari ada kelas tapi sehari 1 subjek ja...aduiii....tiap2 hari macam tu..kelas semua sebelah petang kadang malam..buring la ba saya lonely di bilik..bekurung ja la saya...huhuhu...

sinta Muda Vs Sinta Tua?????



~ Nah kan..apa saya bilang..orang tua pun masih lagi menunjukkan perasaan sayang,kasih mereka diantara satu sama yang lain..bukannya time besinta-sinta saja kita menunjukkan sayang kita tu..pastu nda sudah...macam di kampung saya tu, ada satu pasang suami isteri walaupun usia mereka sudah lanjut akan tetapi saya respect dorang sebab hubungan dorang ni macam belangkas..p mana2 mesti berdua..yang paling best..dorang jalan sambil pegang tangan..hehehehe..romantiknya dorang ni....tapi saya pasti setiap pasangan itu ada cara mereka yang tersendiri untuk menyatakan perasaan sayang di antara mereka..( mcm mama N bapa saya hehehe )

~ hehehehehe...sinta2 dari muda sampai la kita mati..buli kaitu arrr??? hehehe...



Wednesday, February 11, 2009

Honey bagi Award ^_^






Nah...honey bg award la pula..hehehehhe...thanks honey!!! muahhh!!!..kiut bah warna pink lagi tu...hehehehee..apa yang harus saya buat ni??? hehehehehhe....
ermm..Write something about the person who tagged you and
write something about yourself later...huhuhu ok...

HONEY ~ saya rasa honey ni simple orangnya..( yakah honey??? ..hehehehe..ceria, happy go lucky, friendly..take care..penulisannya 'ber'isi..hehehehe...saya gembira dapat kenal ngan honey walaupun dalam dunia Internet ja.. ~ lau teda aral melintang nanti kita jumpa arr honey... hehehehehe.. love u honey..GBU!!..


About me pula ~ i'm friendly hehehehe..suka ketawa.. saya suka travelling..setakat ni paling jauh saya pernah pergi hehehhe..sini saya..peninsular Malaysia... Saya suka musik ( paling suka )..suka tengok orang main alat musik tapi saya sendiri tidak pandai main alat musik even guitar..sob..sob..sob..sometimes saya rasa saya ni bersikap kebudak-budakan..suka sangat tengok kartun likes sinchan, doremon n bla..bla..huhuhu..suka bekaroke ( padahal nda santik sora saya pun ) hehehehe...saya suka hutan sebab hijau..saya suka langit sebab biru n then kadang-kadang tu betukar jadi kaler orange..hehhehehe..tp yang paling saya tidak suka dengan diri saya ini adalah saya ini seorang yang cepat tersentuh dan mudah sangat untuk mengalirkan air mata..hehehehe..oppsss!! hampir lupa saya ni gila novel..hehehe...

Ok la..banyak sudah yang kamurang tahu pasal saya kan..dan masih banyak juga perkara yang kamu tidak tahu pasal saya hehehee..Thank you for ur friendship honey..thanks God sebab kenal dengan kamu..hehehehheeh...i love ol my fwens...muah!! peaceeeeeeeeeee...
emm..itu ja la..untuk hari ni..hehehehe

Thursday, February 5, 2009

Handwriting Tag ~ Honey



~ Sori honey..saya lambat kasi post..saya sibuk sikit ba kunun sekarang ni..banyak asgnment yang saya mo kasi siap..sorry arr...


Tidak jelas owh gambar dia kan..hehehe..begini la lau kamera telampau canggih ni..

Bah saya kasi list cara-cara mo buat kunun arr...
1) username
2) right handwriting
3) most favourite alphabets
4) less favourite alphabets
5) " The quick brown fox jumps over the lazy dog"
6) i'm tagging......

hehehehehehehe...bah saya tag c samson ja ni..huhuhu shone..jan ko buat-buat lupa ar shone...peace...

Friday, January 30, 2009

Bunga? warna?..emm whatever la ^_^

Setiap kali Valentines day, seperti sudah jadi kebiasaan bunga ataupun coklat dijadikan sebagai hadiah wajib untuk dihadiahkan kepada orang yang kita sayang kan..hehehe...Selalunya bunga mawar@ros akan menjadi pilihan untuk dihadiahkan kepada si dia..dan bunga tersebut memang bunga yang paling pames diantara bunga-bunga yang lain hehehehe...warna pun ada banyak jenis juga kan..Saya ada baca satu majalah yang mengatakan warna-warna bunga tersebut menggambarkan perasaan si pemberi bunga..

ok..kita sama-sama lah kaji kebenaran fakta tersebut hehehe...

Biru ~ kunun-kunun warna biru ni melambangkan sikap yang terbuka dan tenang..hehehe biru memang menggambarkan sesuatu yang tenang..hehe..ramai orang cakap laut yang biru..tenang ja tp bila sampai musim tengkujuh..nah..mana ada tenang lagi tu..huhuhu...
emm dia bilang lagi kalau kita mendapat sejambak bunga yang bewarna biru, ertinya si dia mahu meraikan VD dengan nyaman dan juga tenang.. ( Yakah??? )

Putih ~ bagi saya, putih ini bersih dan suci..tpi menurut buku ini kalau bunga yang berwarna putih ni mewakili kecantikan..dan kalau si dia beri bunga warma putih, ini bermakna dia rasa kita ni seorang yang cantik tetapi simple!!.. dan si dia mahu meraikan VD ini dengan simple tetapi amat romantik gitu..hehehehe...

Merah ~ nah..apa saya bilang..hehehe..warna wajib ~ merah ~ warna merah menggambarkan warna yang panas n meluap-luap..sesuatu yang garang..seksi...hehehehe...buku ni bilang kalau lelaki pilih bunga yang berwarna merah sebagai tanda hadiah VD..itu menggambarkan perasaannya yang begitu mencintai kita dengan sepenuh hati.. satu tangkai bunga melambangkan dia mahu kita tahu yang perasaan cintanya itu hanya untuk kita seorang sahaja. Kalau sejambak bunga pula kunun..dia mahu beritahu semua orang betapa dia mencintai kita kunun.. ( statement ni saya nda berapa percaya hehehehe ) kalau lelaki yang hanya mempermainkan perasaan sahaja pun buli guna bunga warna merah..huhuhuu...

Kuning
~ emm..bunga yang berwarna kuning pula mampu membuatkan kita sentiasa senyum dan ingat akan matahari. Lelaki yang pilih bunga bewarna kuning kununnya seorang lelaki yang kelakar dan hobinya pula adalah membuat orang yang berada d sekelilingnya ketawa.Jadi kalau si dia bagi bunga warna kuning ini maknanya dia menunjukkan betapa sedianya dia untuk selalu menghiburkan dan buat kita ketawa..sangat kiut dia bilang..pastu bunga kuning juga boleh menjadi satu permulaan hubungan kita dengan si dia..hehehehe..tapikan saya rasa bunga kuning ni untuk friendship??? hehehehe..ntah la..

bah..untuk info yang lagi lajut kamu bolehlah pergi ke kedai-kedai buku beli la senaskah majalah remaja..hehehe tapi pastikan keluaran yang terbaru hehehe..semua ada di sana...hehehe..k la babai..

Friday, January 23, 2009

Gong Xi Fa Cai

Wah macam baru semalam kita merayakan krismas..dan lagi beberapa hari kita bakal merayakan tahun baru cina..kepada kawan-kawan saya yang merayakan perayaan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina....semoga di tahun baru ini rezeki kalian mencurah-curah..hehehe...dapat kesihatan yang baik..urang bilang ada 'Ong' ba..Saya masih ingat lagi kalau time CNY ja ada banyak buah limau mandarin kena jual di kedai-kedai..(memang la ba..banyak..) hehehehe...dulu, masa saya kerja sebagai tukang masak di paroki kami di Tuaran..hehehe..( Rumah paderi bah) ramai kawan-kawan FR. yang datang p parish n bagi buah limau..tidak ketinggalan juga umat-umat di sekitar paroki Tuaran..bah apa lagi dapur penuh dengan buah limau..ada yang dalam kotak, ada yang dalam bakul..hehehe macam-macam la..tapi saya tidak pernah risau kalau-kalau buah-buah limau tersebut tidak habis..hehehehe...sebab kalau ada tetamu FR datang..bah apa lagi limau-limau itu la yang jadi santapan ..bagus la ba kena makan daripada tidak dimakan pastu rosak..momirubat saja..sudah lah orang penat-penat bawa buang duit lagi bikin beli..hehehe..

Emm..this year..teda sudah macam dulu-dulu..duduk ramai-ramai sambil makan buah limau..sekarang makan buah limau sorang-sorang...huhuhuhu..sedihnya..hehehe..dulu lau malam tahun baru tu..ada kawan yang antar makanan wajib dorang heheheeh..merasa juga la saya makanan tradisi dorang..hehehehehe..Eee..makanan ja saya ingat..patut la badan pun semakin menjadi hahahahaahaha....

Wednesday, January 21, 2009

How to kill your mother in law ...

A long time ago in China , a girl named Li-Li got married & went to live with her husband and mother-in-law. In a very short time, Li-Li found that she couldn't get along with her mother-in-law at all.

Their personalities were very different, and Li-Li was angered by many of her mother-in-law's habits. In addition, she criticized Li-Li constantly.

Days passed, and weeks passed. Li-Li and her mother-in-law never stopped arguing and fighting.

But what made the situation even worse was that, according to ancient Chinese tradition, Li-Li had to bow to her mother-in-law and obey her every wish. All the anger and unhappiness in the house was causing Li-Li's poor husband! D great distress.

Finally, Li-Li could not stand her mother-in-! law's bad temper and dictatorship any longer, and she decided to do something about it! Li-Li went to see her father's good friend, Mr. Huang, who sold herbs.

She told him the situation and asked if he would give her some poison so that she could solve the problem once and for all.

Mr. Huang thought for awhile, and finally said, "Li-Li, I will help you solve your problem, but you must listen to me and obey what I tell you."

Li-Li said, "Yes, Mr. Huang, I will do whatever you tell me to do."Mr. Huang went into the back room, and returned in a few minutes with a package of herbs. He told Li-Li, "You can't use a quick-acting poison to get rid of your mother-in-law, because that would cause people to become suspicious Therefore, I have given you a number of herbs that will slowly build up poison in her body. Every other day prepare some delicious meal and put a little of these herbs in her serving.

Now, in order to make sure that nobody suspect you, when she dies, you must be very careful to act very friendly towards her. "Don't argue with her, obey her every wish, and treat her like a queen." Li-Li was so happy.

She thanked Mr. Huang and hurried home to start her plot of murdering her mother-in-law.

Weeks went by, and months went by, and every other day, Li-Li served the specially treated food to her mother-in-law. She remembered what Mr. Huang had said about avoiding suspicion, so she controlled her temper!r, obeyed her mother-in-law, and treated her like her own mother.

After six months had passed, the whole household had changed. Li-Li had practiced controlling her temper so much that she found that she almost never got mad or upset. She hadn't had an argument with her mother-in-law in six months because she now seemed much kinder and easier to get along with.

The mother-in-law's attitude toward Li-Li changed, and she began to love Li-Li like her own daughter. She kept telling friends and relatives that Li-Li was the best daughter-in- law one could ever find. Li-Li and her mother-in-law were now treating each other like a real mother and daughter.

Li-Li's husband was very happy to see what was happening. One day, Li-Li came to see Mr. Huang and asked for his help again She said, "Dear Mr. Huang, please help me to keep the poison from killing my mother-in-law. She's changed into such a nice woman, and I love her like my own mother. I do not want her to die because of the poison I gave her."

Mr. Huang smiled and nodded his head. "Li-Li, there's nothing to worry about. I never gave you any poison. The herbs I gave you were vitamins to improve her health. The only poison was in your mind and your attitude toward her, but that has been all washed away by the love which you gave to her."

HAVE YOU REALIZED that how you treat others is exactly how they will treat you? There is a wise Chinese saying: "The person who loves others will also be loved in return." God might be trying to work in another person's life through you. Send this to your friends and spread the POWER OF LOVE...

p/s ~ Saya takut dapat mother in law yang nda sporting hahahahahaha.....palis-palis jauh-jauh....

Tuesday, January 20, 2009

Salahkah Aku??

kadang-kadang kita lupa yang kita ini cuma manusia biasa..tidak lari dari melakukan kesilapan..Sama seperti saya sendiri, bila saya melihat sesuatu ataupun melakukan sesuatu yang benar..saya akan mengatakan ia adalah benar..tanpa berfikir sedalam-dalamnya...Hari ini ada seorang kawan..kawan yang begitu baik sekali..walaupun saya tidak pernah bersua muka dengannya seperti dengan kawan-kawan saya yang lain, dia begitu baik hati dan rendah diri..saya betul-betul bersyukur dan berterima kasih sebab saya berpeluang mengenalinya walaupun hanya melalui nama...hehehehe...

Kenapa saya mengatakan dia ini seorang yang baik hati dan penuh dengan kerendahan hati sebab hari ini dia telah menegur saya dengan cara yang baiklah..akan kesilapan saya itu..pada mulanya saya berasa kecil hati juga sebab ditegur..tapi bila saya fikir balik, baru saya sedar yang saya memang buat silap..mungkin sebab terlalu ikut perasaan geram saya itu, saya ikut suka hati saya saja tanpa memikirkan kesan diatas
tindakan yang saya ambil..dan selama ini belum pernah lagi orang yang tegur saya akan kesilapan yang saya lakukan itu...

hehehehehehe.....'KAWAN' thanks arr...MGBU ( MAY GOD BLESS U)

p/s ~ huhuhuhu saya tidak berniat untuk menyinggung perasaan sesiapa..ini cuma apa yang saya rasa...kalau rasa apa yang saya buat ini tidak betul..tegur2 la saya..bagi nasihat kah...anything la...huhuhuhu

Tag dari Honey, Sumandak Tolundus hehehehe..

RULES: ~ Bold the statements that are true for you. Italicise the statements that you wish are true. Leave the fibs alone. Then, tag 5 people to do the same test~

I miss somebody right now.
I love vacation.
I bake a cake.
I do not watch TV these days.
I wear glasses or contact lenses.
I love to play video games. (ain't have the time to play games...huaaa)
I am married.
I have tried marijuana. (..no doping...never..never..never)
I still love with my ex-boyfriend/girlfriend.
I have been in a threesome.
I believe honesty is usually the best policy.
I have changed mentally over the last year.
I carry my knife/razor everywhere with me.
I curse. ( sometimes..'ter'-curse..which I think I need to change dat..can't help it, cos sometimes I was surrounded by idiots..)
I’m totally smart.
I’ve broken someone’s bones.
I’m paranoid sometimes.
I would get plastic surgery if it were 100% safe, free of cost,
and scar-free. ( temptation...temptation...)
I need money right now.( huhuhuhu...beli buku )
I love sushi. ( yummy..yummy..yummy )
I talk really, really fast.
I am a millionaire. ( I must be dreaming..LOL)
I have long hair.
I have lost money in Las Vegas.
I have at least one sibling.
I have worn fake hair/fingernails/eyelashes in the past.
I couldn’t survive without Caller ID.
I like the way I look.
I am usually pessimistic.
I have a lot of mood swings.
I have a hidden talent.
I have a lot of friends.
I am currently single. ( meeting someone..)
I have pecked someone of the same sex.
I enjoy talking on the phone.
I practically live in sweatpants or PJ pants.
I love to shop.Enjoy window shopping.
I would rather shop than eat.
I don't hate anyone.
I am a pretty good dancer. ( how i wish...dancing with myS..)
I love sex.
I have a cell phone.
I believe in God.

I watch MTV on a daily basis. ( ain't have the time to watch...
so many things to do..)
I have passed out drunk in the past 6 months.
I’ve rejected someone before.
I want to have children in the future.
I have changed a diaper before.
I’ve called the cops on a friend before.
I am not allergic to anything.
I have a lot to learn.

I’m shy around members of the opposite sex.
I have made a move on a friend’s significant other or crush in the past.
I have tried alcohol before.
I own the South Park movie.
I would die for my best friend. ( die..?)
I love to chat (YM/MSN/etc..)
I think that Pizza Hut has the best pizza.
I have used my sexuality to advance my career.
I love Michael Jackson, scandals and all. (..u mean dat wacko?..I care not..)
Halloween is awesome because you get free candy.
I watch Spongebob Squarepants and I like it.
I am happy at this moment.

I’m obsessed with girls.
I’m obsessed with boys.
I tie my shoelaces differently from anyone I’ve ever met.
I study for tests most of the time.
I am comfortable with who I am right now.
I have more than just my ears pierced.
I walk barefoot wherever I can.
I have jumped off a bridge. (..gila ka? aduiiii)
I love sea turtles.
I spend ridiculous money on makeup.
Plan on achieving a major goal/dream.
I’m proficient in a musical instrument. (wish I can play piano..or keyboard :(
I worked at McDonald’s restaurant.
I hate office jobs.
I love sci-fi movies.
I went college out of state.
I like sausages.

I love kisses.
I fall for the worst people.
I can’t live without black eyeliner.
I don’t know why the hell I just did this stupid thing. (hahaha)
I usually like covers better than originals.
I can move my tongue in waves, much like a snake’s slither.
I have ridden/owned a horse.
I still have every journal I’ve written in. (Regretted that I didn't
write a journal..uhuk uhuk)
I can’t stick to a diet.
I talk in my sleep.
I wear a toe ring.
I can’t stand at LEAST one person that I work with.
I am a caffeine junkie.
I feel sad sometimes.
I’m an artist.
I only clean my room when necessary.(hahahaha)
I am an adrenaline junkie.
I love being happy.
I am on diet.
( hehehehe..buli kaitu arr?? )
I'm tagging??? ~ buli kah kalau saya tidak men'tag' hehehehehe.....

Koposionku Kumaa dikoyu ^_^

My Handwriting says....

Your Handwriting Says You Are Somewhat Traditional
You are a fairly energetic person. You know how do pace yourself, and you deal well with stress.

You are somewhat outgoing, but you're not a natural extrovert. You think first before you act. You tend to be independent, rational, and logical.

You are balanced and grounded. You know how to get along well with others.

You need a bit of space in your life, but you're not a recluse. You expect people to give you a small amount of privacy, and you respect their privacy as well.

You are somewhat traditional, but you are also open to change. You listen to your head and your heart.

You are a good communicator. You work hard to get your ideas across effectively.

Tatie Gabriel Kasun

My photo
what do u think about mE???
There was an error in this gadget

Binatang-binatang kesayangan