Friday, February 27, 2009

Saya sayang kamu ^_^




Siapa yang tidak sayangkan sahabat kita?? Apatah lagi sekiranya dia adalah kawan kita dari dulu lagi..sama-sama membesar..bersekolah di tempat yang sama..susah senang sama-sama tempuhi..bukan senang mendapat kawan yang "sebulu" dengan kita..yang memahami diri kita dan menerima kita seadanya..kali ini saya bercerita tentang sahabat @ kawan..dimana saya merasakan sahabat yang sejati itu sama pentingnya dengan keluarga kita..saya percaya, ada ramai kawan di luar sana yang lebih mempercayai sahabatnya berbanding dengan family merka..Saya tidak menafikan yang saya sendiri lebih banyak meluahkan masalah saya kepada sahabat saya..dan begitu juga sebaliknya..

Walaubagaimana pun, kawan yang sejati tidak bermaksud kita berkawan dengan dia dr zaman kanak-kanak lagi..boleh jadi kita baru mengenalinya..siapa tau kan..ada juga kawan yang tidak ikhlas mahu berkawan...time senang dia ada..tpi bila time susah..huh!! payah betul mo tengok muka dia..begitu kah kawan??

Ada juga kawan yang bermuka-muka..sombong..pilih kawan..tikam kawan sendiri dari belakang..meninggi dri..pentingkan diri sendiri..dan byak lagi la..bukan saya mo mengata pasal kawan saya sendiri..saya sayangkan mereka..dan saya ikhlas bantu mereka..bukan saya minta dorang belanja saya pun..saya tak kisah la semua tu..

Kawan saya selalu cakap..jangan terlalu percaya dengan orang di sekeliling kita biarpun orang itu kawan kita sendiri sebab kita tidak tahu apa yang ada di dalam hati dan fikirannya tentang kita..tapi saya lain..once saya kenal orang tu..tidak kisah la.. baru kenal kah..lama sudah kenal kah.. saya akan menyayangi mereka sama seperti saya sayangkan family saya..biar la dorang buat jahat sama saya..sebab ada "kawan" bagitahu saya "kasihilah musuhmu"..

~ "sama seperti aku mengasihi kamu, demikian pula kamu saling mengasihi"....kawan2ku sekalian..aku sayang kamu!!! dan itu tidak akan pernah berubah..biarpun suatu hari nanti kamu akan melupakan aku..tapi ketahuilah bahawa ada seorang yang tidak pernah melupakan kamu..Salam Sayang dari ku ~ Tatie ^_^ peaceee....

Saturday, February 21, 2009

Driver Kancil????

Apa perasaan kamu sekiranya ketika kamu dalam perjalan pulang, tiba2 ada orang yang tidak dikenali menegur kamu?? Mesti kamu takut, risau kan..manatau itu trick ja mo buat jahat..huhuhu..Hari ni ketika saya dalam perjalanan pulang dari KL...lepas saya p jumpa ngan adik saya..Tiba2 ada sebuah kereta kancil warna putih, plat number saya nda perasan pula..driver tu hon2 sama saya..saya tengo kiri kanan yalah manatau bukan saya yang dia kasi hon..bikin malu ja nanti..saya tengo la driver kancil tu..dia lambai2 sama saya..tapi saya kasi biar ja..yalah..bukan juga saya kenal kan...

Saya jalan la..saya limpas jalan raya..saya limpas longkang..hehehe...ok...saya jalan la kan...siuk2 saya jalan..tiba2 ada kancil berenti depan saya..wah! takut sudah saya ni..manatau penculik kah...eeee....berpeluh2 sudah saya ni..takut kan..huhuhu..pastu kan..keluar lah driver kancil tu n then dia tnya saya lah..nah ini sesi pertnyaan yang singkat sebab mo hujan gia...hehehe..

Driver : hai..masih kenal kat abg ker?
Tatie : ( E sepa pula ni?? ) err..sori saya tak kenal..
Driver : owh yer ker..takde la..mcm abg pernah nampak jer muka adik ni..
Tatie : A' yakah? saya tak pernah nampak muka abg pun..
Driver : ( sambil tersenyum ) adik ni asal dari mana?
Tatie : Saya dari Sabah..
Driver : owh dari Sabah..skang ni duduk mana?
Tatie : owh saya masih belajar lagi..
Driver : owh kat mana tu?
Tatie : Unisel
Driver : owh jd lepas ni balik Unisel ker?
Tatie : tak..skang ni cuti..
Driver : owh..emm..abg tak pernah g Sabah..apa yang ada di Sabah?
Tatie: Owh d Sabah macm2 ada..( bangga kenen sa ni hehehe)
Driver : owh..yer ker..eh dah nak hujan la dik..k la erk..jumpa lagi..
Tatie : owh ok..

Tapi sebelum tu sempat lagi kunun dia minta number phone saya..lama juga saya diam..last2 saya bagi juga number phone...tapi yang salah la..hahahahahaahahahaha....nda brani saya mo bagi number saya yang betul...nt dia kol mati saya huhuhuhu....

Nasip baik juga dia nda buat pa2 sama saya...kalau nda..eeeeeeeeee.....masuk surat kabar nanti...tajuk depan lagi tu..eheeheheeh...len kali kalau satu orang bejalan kena hati2 la..takut terjadi apa2..keluarga jauh...hhuhuhuhu....

Tuesday, February 17, 2009

Sabar Saja Larrr ^_^




~ Aku inginkan kebebasan..tapi bukankah selama ini saya sudah bebas??hehehehe..bebas seperti rama-rama, burung yang terbang bebas ke mana sahaja yang ingin mereka pergi..Namun aku tau dan sedar..aku jauh dari keluargaku..namun dekat di hati ku hehehe....Tak sabar rasanya hati ini balik ke kampung halaman huhuhu...tapi nda pa..nda lama lagi ni..heheehe..





~ hahahahaah..bingung2 sudah saya ni sekarang...1 minggu 5 hari ada kelas tapi sehari 1 subjek ja...aduiii....tiap2 hari macam tu..kelas semua sebelah petang kadang malam..buring la ba saya lonely di bilik..bekurung ja la saya...huhuhu...

sinta Muda Vs Sinta Tua?????



~ Nah kan..apa saya bilang..orang tua pun masih lagi menunjukkan perasaan sayang,kasih mereka diantara satu sama yang lain..bukannya time besinta-sinta saja kita menunjukkan sayang kita tu..pastu nda sudah...macam di kampung saya tu, ada satu pasang suami isteri walaupun usia mereka sudah lanjut akan tetapi saya respect dorang sebab hubungan dorang ni macam belangkas..p mana2 mesti berdua..yang paling best..dorang jalan sambil pegang tangan..hehehehe..romantiknya dorang ni....tapi saya pasti setiap pasangan itu ada cara mereka yang tersendiri untuk menyatakan perasaan sayang di antara mereka..( mcm mama N bapa saya hehehe )

~ hehehehehe...sinta2 dari muda sampai la kita mati..buli kaitu arrr??? hehehe...



Wednesday, February 11, 2009

Honey bagi Award ^_^






Nah...honey bg award la pula..hehehehhe...thanks honey!!! muahhh!!!..kiut bah warna pink lagi tu...hehehehee..apa yang harus saya buat ni??? hehehehehhe....
ermm..Write something about the person who tagged you and
write something about yourself later...huhuhu ok...

HONEY ~ saya rasa honey ni simple orangnya..( yakah honey??? ..hehehehe..ceria, happy go lucky, friendly..take care..penulisannya 'ber'isi..hehehehe...saya gembira dapat kenal ngan honey walaupun dalam dunia Internet ja.. ~ lau teda aral melintang nanti kita jumpa arr honey... hehehehehe.. love u honey..GBU!!..


About me pula ~ i'm friendly hehehehe..suka ketawa.. saya suka travelling..setakat ni paling jauh saya pernah pergi hehehhe..sini saya..peninsular Malaysia... Saya suka musik ( paling suka )..suka tengok orang main alat musik tapi saya sendiri tidak pandai main alat musik even guitar..sob..sob..sob..sometimes saya rasa saya ni bersikap kebudak-budakan..suka sangat tengok kartun likes sinchan, doremon n bla..bla..huhuhu..suka bekaroke ( padahal nda santik sora saya pun ) hehehehe...saya suka hutan sebab hijau..saya suka langit sebab biru n then kadang-kadang tu betukar jadi kaler orange..hehhehehe..tp yang paling saya tidak suka dengan diri saya ini adalah saya ini seorang yang cepat tersentuh dan mudah sangat untuk mengalirkan air mata..hehehehe..oppsss!! hampir lupa saya ni gila novel..hehehe...

Ok la..banyak sudah yang kamurang tahu pasal saya kan..dan masih banyak juga perkara yang kamu tidak tahu pasal saya hehehee..Thank you for ur friendship honey..thanks God sebab kenal dengan kamu..hehehehheeh...i love ol my fwens...muah!! peaceeeeeeeeeee...
emm..itu ja la..untuk hari ni..hehehehe

Thursday, February 5, 2009

Handwriting Tag ~ Honey



~ Sori honey..saya lambat kasi post..saya sibuk sikit ba kunun sekarang ni..banyak asgnment yang saya mo kasi siap..sorry arr...


Tidak jelas owh gambar dia kan..hehehe..begini la lau kamera telampau canggih ni..

Bah saya kasi list cara-cara mo buat kunun arr...
1) username
2) right handwriting
3) most favourite alphabets
4) less favourite alphabets
5) " The quick brown fox jumps over the lazy dog"
6) i'm tagging......

hehehehehehehe...bah saya tag c samson ja ni..huhuhu shone..jan ko buat-buat lupa ar shone...peace...

Koposionku Kumaa dikoyu ^_^

My Handwriting says....

Your Handwriting Says You Are Somewhat Traditional
You are a fairly energetic person. You know how do pace yourself, and you deal well with stress.

You are somewhat outgoing, but you're not a natural extrovert. You think first before you act. You tend to be independent, rational, and logical.

You are balanced and grounded. You know how to get along well with others.

You need a bit of space in your life, but you're not a recluse. You expect people to give you a small amount of privacy, and you respect their privacy as well.

You are somewhat traditional, but you are also open to change. You listen to your head and your heart.

You are a good communicator. You work hard to get your ideas across effectively.

Tatie Gabriel Kasun

My photo
what do u think about mE???
There was an error in this gadget

Binatang-binatang kesayangan