Monday, March 30, 2009

Bila buring melanda ^_^

uina..ini la yang sa buat..time keboringan melanda jiwa hehehehe..saya tidak pasti sama ada ini boleh dikira lulus sudah pasal mengedit gambar ni..hehehe..saya baru belajar ba ni...


hehehehe...^_^




Bah..ajar2 la kunun saya pasal mengedit gambar ni..hehehehe..suka ba saya edit2 gambar ni hahahaha..apa la c tatie..sempat lagi main..padahal mo exam sudah..hahahahahahaha ^_^


p/s ~ bah..sa opline la sudah ni..hahahaha..nanti next time lagi la..sa kasi update kio.. babai 4 now ^_^ peaceeeeeeeeeeeeee

Saturday, March 21, 2009

Hari Kegilaan Saya ^_^

huhuhuhuhu..sedihnya saya..my lovely pc sakit..skang ni ada d hospital..mo kena repair..telampau banyak virus menular dalam badan dia..harap2 cepat la dia sembuh..buring la dia teda..huhuhuhu...hujung minggu adalah masa yang sesuai sekali untuk merehatkan utak yang berserabut sebab setelah 5 atau 6 hari kita kerja kan..jadi ujung minggu la masa kita mo rehat..

damn!!!! saya mengalami kebosanan yang amat sangat..sejak2 my lovely sakit..saya rasa buring betul..huhuhuhuhu..dan yang paling teruk skang ni..saya sudah pandai melepak d court sampai jam 12 tengah malam..gara2 my lovely sakit la ni..trus sa cari pengganti lovely huhuhuhu....teda la..saya jenis yang setia punya urang hahahahahahhahahah....

tadi saya jumpa senior kami..skang ni durang praktikal..bulan 4 ni durang habis la sudah..hehehehehehe..nda sbar pula sa mo habis blajar ni hahahahahha.....aduh!!!! perkara memalukan telah berlaku ke atas diriku..hahahahahahha...sa dalam siber cafe..online sambil dengar lagu rohani..hehehehehehe...sa dengar la lagu krismas..yang berjudul oh holy night..favorite song sa gia kan...walaupun belum lagi krismas tapi sa suka gia tu lagu..hehehehe..sa guna headphone untuk mendengar..hehehehe tanpa saya sedari sa ikut nyanyi juga..hahahahah bayangkan dalam siber tu hampir penuh dengan student..hehehehe...sa nda sedar..nasib baik kawan sa p tegur sa lau nda...tebuat la sa konsert di siber..lau cantik sora nda pa la..ni suara nda macm apa ja hahahahaha..malu nya saya...tapi sa buat muka nda malu ja hahaha....

~ emmm....hahahahahah..ntah apa2 ja sa ni..merepek ja sa ni..heheheh...sot sudah kali sa ni huhuhu peaceeeeeeeeee ^_^

Thursday, March 19, 2009

Enda tau apa yang saya tulis ni...

Fuhh!!! lega rasanya bila semuanya dah selesai..upppss!!!...wait tatie...belum settle lagi la..ada 2 lagi assgnment group yang belum kena present..hehehehe..ba..tia sabar mo kasi present ni..huhuhu..hari ni kami buat presentation pasal kajian lapangan yang kami buat tu...syukur kepada Tuhan..semuanya berjalan dengan lancar..hehehe..harap2 puan puas hati...

Emm....sebenarnya saya tidak tahu apa yang sa mo kasi publish di blog sa ni..tambah2 lagi sekarang ni busy sikit kunun c Tatie ni..yang mengidam BOSOU ahaahahahahha..lawak la ba c Tatie ni...Hari ni genap sudah 14 tahun adik saya yang form 3..hehehehe..betambah jajal la dia tu...huhuhuhu..tadi dia kol saya..kami becerita sekejap tp buli pula sa lupa wish birthday sama dia..hehehehe..tia pa la....huhuhuu rindu pula saya sama durang di kampung..bulan 5 ni sa nda dapat balik kampung huhuhuu...ada urusan yang perlu saya selesaikan hahahahaha...

Ada 1 bulan lagi pastu final exam sudah kami..hehehehe..saya harap, saya dapat buat yang terbaik huhuhu..oh ya..tadi mama sa kol, dia bagi tau yang Ikan Hantu saya sudah mati..kena makan kusing..huhuhuhu sedihnya saya...O kusing..kenapa p makan ikan hantu saya?? punya la sa sayang ikan tu ~ yalah urang yang bagi kan..mesti la kena sayang hehehehe ~ aduh..lama sudah sa nda p memancing..rindu sudah saya p memancing walaupun balik2 ikan buntal ja yang p makan umpan hehehehe...rindunya saya time dulu2...kalau lah sa boleh kasi putar balik jam p masa itu kan best..

arrrrrrghhh!!!!!! hidup ni memang tidak pernah lari dari kesakitan..bila api cemburu mulai menguasai diri..ba mula la tu sakit hati..sakit sebab iri hati akan sesuatu yang ada pada kawan tp tidak ada pada diri kita...ada urang bagitahu sa yang kita tidak perlu menyibukkan diri kita pada sesuatu yang bukan di bawah bidang kuasa kita..akan tetapi sibukkan lah diri kita pada sesuatu yang boleh menjamin masa depan kita...huhuhuhuhu....kata2 dari orang yang berpengalaman dalam hidup tu hehehe...

~ bah..cukup la tu..smbung lagi len kali peaceeeeeeeeee....


Saturday, March 7, 2009

Gambar bukan Gimbaran ^_^ heehehehe..

nah..yang baju putih tu la owner ni pusat jagaan orang tua..hehehe..dia nda mo kena ambil gambar dia ni...heheheh nda tau kenapa...dia malu mangkali hahaahah...

emm..ni pula hasil tani mereka..tinggi2 pula ubi kayu dorang kan..nah..jadi kadang2 dorang makan ubi kayu la ni kan..hehehehe

Bah..sepa bilang rumah orang tua nda bleh pakai lampu yng high class punya hehehe..cantik dalam rumah dorang ni..kuning jaaaaaaaa..heheehe

emm..ni tempat tidur untuk perempuan..dorang kena kasi asing tempat tdur..hehehehe...kemas kan..

Ini kurupuk pun dorang yang buat juga..lepas tu durang jual la sama pemborong..ada juga bikin beli ikan hehehehe...

Nah..ini sa ambil dari jauh..time ni dorang baru bersarapan...hehehehe..siou noh mangasau ^_^

Emm..3 dara pingitan hehehehe....saya punya group member hehehehe...senyum kunun durang kan..yalah..kena gambar gia hahahaaha...

Auntie yang pakai baju pink ni..nda berapa sihat..dia ada masalah mental..kesian kan..huhuhu..tp rajin owh..buka kulit bawang heheeh...

Ini hanya sebahagian..nda tau pigi mana yang lain..nah..baru ada muka saya kan..hehehe..tukang gambar gia..mana kana gambar kan ^_^

yang auntie baju brown ni pun sama juga dengan yang di sebelah dia..sama2 sakit..tapi happy go lucky hahahahaha.....

hehehehehe...dia bilang " bisuk sunday..off..tidak payah kerja" heheheheeh....

adidididi...kesian gia..sosongulun c gaman...hehehehe..dia merenung baitu mangkali kan..hehehehe...




Nah..ini alamat ni pusat penjagaan urang tua..banyak lagi ba gambar..tapi nanti2 lagi la saya upload arr...nda bagus internet connction hehehe ^_^ peaceeeeeeeeeeeeeeee....









Hari Ini ^_^

Hari ni kan..saya n the geng p buat kajian tentang salah satu pusat kebajikan yang ada di sekitar Unisel..kajian ni merupakan salah satu kerja kursus kami..fuh!! takut juga mo buat ni..yalah first time in my life kan..tambahan pula di tempat orang lagi..dalam kumpulan saya cuma ada 4 orang ahli sahaja..dan semuanya perempuan..hehehehe...buat ja la kan..

Pusat kebajikan yang kami pilih ialah Pusat Jagaan Orang-Orang Tua Jashera yang terletak di Batang Berjuntai Selangor..hehehehe..lucukan nama dia ~ Batang Berjuntai ~ aduh!!! tempat tu bukan juga jauh sangat dr Unisel la..tpi area dia ni di pisuk2 ba urang bilang..masuk kawasan kelapa sawit lagi..hehehe..kami naik teksi p sana..kami byar Rm6 sahaja..pabila kami sampai di sana, kami kena jemput oleh seorang pekerja di pusat itu..Setelah kami bagitahu tujuan kedatangan kami disana..kami pun di suruh masuk..

Masa kami masuk tu..dorang baru mo sarapan..jadi kami tunggu sekejap la owner pusat tu..sebab itu pekerja bilang owner pusat tu sedang sembayang..jadi sambil menunggu tu..sa sempat juga la ambil gmbar sekitar pusat tu..hehehehe...Pusat jagaan ni kecil saja..orang tua yang tinggal pusat ni ada 43 orang saja..pelbagai kaum la yang ada dalam ni..kesian owh..tingu dorang di sana..saya kesian tingu durang..sampai hati anak durang nda mo jaga parents durang..sedangkan dulu parents durang bersusah payah membesarkan durang..lepas tu bila sudah besar..ada kerja..gaji besar..nah..malas sudah mo jaga mama bapa durang...

Ada juga yang durang ambil orang tua ni di tepi-tepi jalan..kesian betul owh..yang paling kesian..dalam pusat jagaan ni..ada juga yang mengalami masalah mental..huhuhu..nasip baik juga time kami p sana yang sakit tu nda buat hal..kalau nda..saya rasa saya la orang pertama yang beteriak hehehehe...kesian ba..trus sa teingat parents saya di kampung..huhuhu..masih kekal di utak saya owner pusat tu cakap " seorang mak boleh menjaga 15 orang anak, tapi 15 orang anak itu tidak boleh menjaga seorang mak" huhuhuhu...kesian durang kan..susah payah dorang membesarkan anak durang..tp akhirnya ini yang durang dapat dr anak kesayangan mereka..

Kawan-kawan..sentiasalah kita sedar yang tidak akan ada kita di dunia ini sekiranya ibu bapa kita tidak melahirkan kita..biar tinggi mana pun kita ataupun susah mana pun kita..janganlah kita abaikan ibu bapa kita..sayangilah ibu bapa kita..kerna mereka lah kita ada di sini pada saat ini..Buat kedua orang tua saya...terima kasih sebab melahirkan kami 5 beradik..terima kasih juga sebab bersusah payah membesarkan kami..terima kasih juga kerana sabar dengan perangai kami..THANKS MA'..THANKS PA'...kami tidak akan melupakan setiap apa yang kamu berikan kepada kami...

p/s ~ gambar saya upload kemudian arrr ^_^ peaceeeeeeeeeeeeee....

Thursday, March 5, 2009

Apa pendapat Anda??

Sejak kemarin saya menerima panggilan daripada kawan baik saya..dia akan menelefon saya sekiranya ada berita HOT ..Dan kemarin dia menceritakan kepada saya tentang apa yang telah berlaku kepadanya..dan cerita itu amat mengejutkan saya..apa inda..BF dia buat hal..cerita dia macm ni..kwn sa ni kenal seorang lelaki yang berasal dr Labuan..lelaki tu kerja di salah satu institusi kerajaan la d sana..dorang baru juga menjalin hubungan..i mean couple la kunun..entah brapa bulan sudah dorang kapel ni..di awal2 percintaan mereka ni..sangat manis..seperti makan gula2..saling sms..telefon..bertanyakan kabar antara satu sama lain..

Tetapi lama-kelamaan..barulah lelaki itu menunjukkan perangainya yang sebenar..tanpa pengetahuan kawan saya ni..rupa-rupanya lelaki ini merupakan TUNANGAN orang..cuba bayangkan..orang yang kita kasihi ini sebenarnya milik orang lain??? tembelang lelaki ini terbongkar pabila tunang lelaki ini sendiri yang menghubungi kwan sa dan mengaku bahawa dia adalah tunang lelaki tersebut..Cuba byangkan betapa sakit dan pedihnya hati kawan saya itu..bila mengetahui perkara yang sebenar..

Tapi yang bikin panas pasal lelaki ni..dia sudah tahu rahsianya terbongkar tapi boleh pula dia buat tidak tahu..dia hanya mengatakan " ini urusan kamu berdua..pandai-pandai la kamu urus" apa mksud dia buat macm tu?? panas juga hati sa bila kawan saya bagitahu semua ni..and then skang ni..kawan saya mo buat lelaki itu rasa bersalah..kununnya mo bagi pengajaran sama lelaki yang tidak berguna itu..huh!! lau saya la..saya timbak2 tu orang tu..( hehehe bukan yg ada peluru la ) panjang cerita dia ni..satu hari pun tidak habis kalau mo kasi cerita..

Saya tidak pasti sama ada betul atau tidak apa yang buat ni..tp sa betul2 nda puas hati dengan lelaki ini..tapi saya kagum dengan kawan saya ni..saya tau dia memang sangat terluka pada saat ini..yang buat saya kagum dengan dia ni ialah dia sentiasa berfikiran positif ^_^....dia tidak nangis pun..malah masa dia telepon saya tu..dia boleh ketawa lagi..hehehe...macam mana dengan anda?? pernahkah anda ataupun kwan anda mengalami kejadian seperti ini??? saya sendiri pun tidak faham..apa tujuan lelaki itu..bayangkan dia sudah bertunang dengan perempuan itu selama 4 tahun dan tunangnya itu baru berusia 17 tahun!!!...apa dia ingat perempuan ni macam patung..atau baju boleh tukar2..kenapalah dorang nda kawin saja drpada terus buat maksiat..huh!! ini kah budaya orang sekarang?? Emm..apa pendapat anda???

Monday, March 2, 2009

Bila aku mula menulis....



Hari ini engkau datang dalam hidupku
Esok juga engkau datang dalam hidupku
Tulat pun engkau datang juga

Menjamah hatiku dengan kasih sayangmu
Namun aku begitu sukar menerima jamahanmu
Saban kali engkau cuba mengetuk pintu hatiku

Akan tetapi pintu hatiku sangat susah untuk dibuka


Pujuk rayumu tidak mampu untuk membuatku membuka pintu hatiku

Tiap kali engkau datang

Aku sebolehnya akan menjauhkan diriku daripadamu

Aku ingin pergi jauh darimu
Namun semakin jauh aku pergi engkau semakin dekat denganku
Engkau yang tidak pernah mengenal penat lelah,

Putus asa dan juga rasa malu untuk dekat denganku

Namun aku lebih suka menjauhkan diriku

Dan kini, setelah engkau pergi
Aku mulai merasakan sesuatu yang kurang dalam hidupku
Jika dulu aku sentiasa menjauhkan diriku
Namun kini engkau yang telah meninggalkan aku
Disaat aku mulai menerima dirimu dalam hidupku

Disaat pintu hatiku mulai terbuka untukmu
Andai saja engkau ada disisiku saat ini
Akan ku katakan kepadamu Betapa aku menghargai kasih sayangmu
Namun engkau pergi meninggalkan aku selamanya

Dan kini barulah aku sedar, betapa aku Memerlukanmu di dalam hidupku...



p/s ~ hehehehe....ini bukan dr pengalaman ya..saja menulis ^_^


Koposionku Kumaa dikoyu ^_^

My Handwriting says....

Your Handwriting Says You Are Somewhat Traditional
You are a fairly energetic person. You know how do pace yourself, and you deal well with stress.

You are somewhat outgoing, but you're not a natural extrovert. You think first before you act. You tend to be independent, rational, and logical.

You are balanced and grounded. You know how to get along well with others.

You need a bit of space in your life, but you're not a recluse. You expect people to give you a small amount of privacy, and you respect their privacy as well.

You are somewhat traditional, but you are also open to change. You listen to your head and your heart.

You are a good communicator. You work hard to get your ideas across effectively.

Tatie Gabriel Kasun

My photo
what do u think about mE???

kamu tau kah tu?

Binatang-binatang kesayangan