Saturday, April 10, 2010

buring =(

emm...sudah lama saya tidak 'jalan-jalan' di sini..kadang-kadang tu, terasa juga rindu ngan kwan2 blogger yang lain..tapi mo buat mcm mana juga kan..adoyaiiiiiiiiiiiiiii...sem ni memang penat gila2 la..tiap2 hari kena buat karaja...saimen pula berlambak...huhuhu nda tau bila boleh siap semua kerja2 tu..

hehehe..24/05/2010 saya balik sabah....heheh nda sabar rasanya...next month final exam dah..huhuhu..harap2 saya boleh buat yang terbaik dari sem lepas..tahun ni abis la sudah stdy..then next year praktikal hehehe..area selangor ja..kalau la boleh d sabah kan..huhuhu..tapi nda pa..itu semua pengalaman hidup yg akan lebih mendewasakan saya..hehhehe

tahun ni genap la saya 23 tahun ahahahahaa..nda sangka yang saya ni mo tua dah....emm mcm2 yang berlaku sepanjang saya pegang umur 20-an ni..nanti lau umur sa 30-an lagi mcm mana pula rasanya arr???

emm..tepuk dada tanya selera!!! nasi goreng kampung 1..milo ais 1 ^_^

Tuesday, September 22, 2009

I'm Sorry My Friend...

Hari ni saya mendapat mesej dari kawan baik saya..dan saya amat terkejut pabila saya membaca mesej tersebut..mesej itu berbunyi "Hai Will..Murad nak mintak maaf kalau selama ini Murad ada buat salah..Will Murad nak bagitahu yang kakak Murad dah meninggal dunia"..dan betapa sakitnya hati ini pabila mendapat berita seperti itu..walaupun hanya sekali saya berjumpa dengan kakaknya itu...tapi kemesraan yang terjalin di antara kami umpama kami adalah satu keluarga..

Saya masih teringat lagi..bagaimana layanan beliau terhadap kami semasa kami berkunjung ke rumah mereka beberapa bulan yang lepas..beliau memang seorang kakak yang sporting..saya mendapat tahu yang beliau memang menghadapi penyakit pada ketika itu..dan penyakit itu memang telah lama beliau hidapi..beliau mempunyai seorang anak lelaki, itupun anak angkat kerana beliau tidak boleh mengandung..kesian anak itu..

Saya kesal sebab tidak dapat melihat beliau untuk kali yang terakhir..saya tahu..Murad nak sangat kami datang ke rumahnya untuk penghormatan terakhir..tapi apakan daya..saya mengalami masalah untuk datang ke rumahnya...Murad..saya minta maaf sangat sebab saya tidak dapat datang..saya dapat rasakan kesakitan yang mereka rasakan atas pemergian saudara mereka itu..tambah-tambah lagi beliau meninggal dunia pada raya yang pertama..bayangkan betapa sedihnya keluarga mereka itu..

Saya hanya mampu berdoa supaya kakaknya itu ditempatkan di kalangan orang yang beriman Amin..

Sunday, June 28, 2009

SeBuLaN D' KeM SePinTaS, sAbAK bERnAm ^_^



hehehehe...nie time pandu arah..di mana seksyen kami tesesat hahaha..besa la..lum tau lg guna kompas..


nah..yang ini pula..ketua2 seksyen sedang bebincang kunun ni..tengok bacaan dia hahaha..

Adui..sempat lagi durang ni bergambar..padahal mo jalan da masuk hutan..perasan ensem la tu huhuhuh.....
lapang sasar jugra..d sini la kami belajar menembak..huhu takut juga sa owh pegang M16 yang mula2 tp lama2 ok da la..rindu pla sa ni tempat...banyak kenangan manis dan pahit di sini ni..

atuk..saya ni..mokirayou..1st day kami di jugra..

sempat lagi peace...hehehhe

saya dan mek..budak kelantan..lepas sukan..hahhaa..

my fwen Murad..atuk monotos juga dia ni hehehe..tp apa yang penting platun kami menang ni time..

kpl Roslan..yg baik hati, berperikemanusiaan..heheehe..dia bilang la..marabahaya ni orang ni..huhu

reaksi mereka setelah memenangi pertandingan itu..sepak takraw kan..eheheeh..lucu juga dorang ni..
femes ni dorang d kem hahahha...

Nah..ni la platun 1...platun terbaik time tu..saya berbangga jadi anggota platun 1..jurulatih dia orang sabah kan..sana Tawau ^_^

hehehe..no komen la...

sya n sjn Junaidi..comel kan sjn ni..muka dia mcm abg sa ja..huhuhu

Aedy..budak Tomboi tp bek hati..lucu budak ni..manja lagi..

=> hehehe..sebenarnya banyak lagi gambar yang kami ambil time d kem ari tu..tp sa nda sempat upload lagi..lagipun sekarang ni..sibuk dah kan..hehehehe...

Wednesday, May 6, 2009

3rd sem pic..with ma best fwen ^_^





Hahahahahaha..tiba-tiba pula saya rasa macam mo upload gambar...hehehehe...saja suka-suka..ni gambar untuk sem ni..last pic 4 this sem..this month hehehehehe...saja ba ni..mo kasi tingu kamurang yang saya sudah putung rambut saya hahahahahaha...demi keselamatan rambut saya terpaksa la sa putung..hehehehe..biar lah nda cantik arr ^_^


Ni la saya n ma rumet hehehehehe..yang jajal dan yakin mantap dia bilang huhuhu...sem depan kami nda dapat bersama-sama lagi..berjauhan la sudah kami nanti hehehehehe ^_^ peaceeeeeeeeeeeee GBU muaah.....

My last words 4 this sem ^_^

Sorry sebab lama tidak update blog..last paper saya yang 3hb mei lagi..tapi baru sekarang sa update kan..punya jahat saya kan..malas betul saya mo kasi update kan....huhuhuhu...1ohb ni kami start cuti sudah..mo 1 bulan juga kami cuti tapi cuti pun bukan juga saya dapat balik sabah kan..huhuhu..lama sudah saya tidak balik kampung owh..mo dekat 5 bulan sudah huhuhu....

Urmm..apa yang saya mo tulis ni arr?? owh ya esok last day sudah saya dapat bermanja-manja dengan laptop saya ni..coz esok mo di simpan sudah ni laptop..mo kasi rehat lu konon hehehehe..padahal mungkin hari2 kawan sa on laptop sa..hehehehehe...bukannya dia teda laptop sendiri tapi ada sesuatu yang menarik tentang laptop sa ni..sesuatu yang ada pada saya tetapi tidak ada pada dia hehehehe..apa laitu kunun..

Besuk kawn sa ni balik sudah pat kazen dia..huhuhu...rindu la sa sama dia ni nanti..1 bulan nda dapat jumpa dia ni...dan lagi satu..9hb ni saya masuk kem..ahahahahahah macam tidak percaya ja saya masuk kem..tidak cukup kah dulu masuk kem selama 3 bulan..n then sekarang ni masuk kem lagi tapi tidak lama la 1 bulan ja huhuhuhu...

Selama 1 bulan saya bercuti ni..pasti saya akan merindui kawan2 saya..huhuhu...sebenarnya saya rindukan hometown saya..my family..my fwen..my owen hehehe..rindu mo duet ngan dia..my 'orang tua' ^_^ dia pun masuk hutan juga..2 bulan dia akan berada di hutan huhuhu..pa buli buat kan..sudah itu kerjanya masuk hutan..

~ K la..sampai ini saja la untuk kali ni ^_^ nanti 1 bulan dari sekarang..baru kita 'jumpa' lagi arr ^_^ thanks 4 being my online fwen..sowy 4 evrthing arr.. peaceeeeeeeeeee....GBU ^_^

Monday, March 30, 2009

Bila buring melanda ^_^

uina..ini la yang sa buat..time keboringan melanda jiwa hehehehe..saya tidak pasti sama ada ini boleh dikira lulus sudah pasal mengedit gambar ni..hehehe..saya baru belajar ba ni...


hehehehe...^_^




Bah..ajar2 la kunun saya pasal mengedit gambar ni..hehehehe..suka ba saya edit2 gambar ni hahahaha..apa la c tatie..sempat lagi main..padahal mo exam sudah..hahahahahahaha ^_^


p/s ~ bah..sa opline la sudah ni..hahahaha..nanti next time lagi la..sa kasi update kio.. babai 4 now ^_^ peaceeeeeeeeeeeeee

Saturday, March 21, 2009

Hari Kegilaan Saya ^_^

huhuhuhuhu..sedihnya saya..my lovely pc sakit..skang ni ada d hospital..mo kena repair..telampau banyak virus menular dalam badan dia..harap2 cepat la dia sembuh..buring la dia teda..huhuhuhu...hujung minggu adalah masa yang sesuai sekali untuk merehatkan utak yang berserabut sebab setelah 5 atau 6 hari kita kerja kan..jadi ujung minggu la masa kita mo rehat..

damn!!!! saya mengalami kebosanan yang amat sangat..sejak2 my lovely sakit..saya rasa buring betul..huhuhuhuhu..dan yang paling teruk skang ni..saya sudah pandai melepak d court sampai jam 12 tengah malam..gara2 my lovely sakit la ni..trus sa cari pengganti lovely huhuhuhu....teda la..saya jenis yang setia punya urang hahahahahahhahahah....

tadi saya jumpa senior kami..skang ni durang praktikal..bulan 4 ni durang habis la sudah..hehehehehehe..nda sbar pula sa mo habis blajar ni hahahahahha.....aduh!!!! perkara memalukan telah berlaku ke atas diriku..hahahahahahha...sa dalam siber cafe..online sambil dengar lagu rohani..hehehehehehe...sa dengar la lagu krismas..yang berjudul oh holy night..favorite song sa gia kan...walaupun belum lagi krismas tapi sa suka gia tu lagu..hehehehe..sa guna headphone untuk mendengar..hehehehe tanpa saya sedari sa ikut nyanyi juga..hahahahah bayangkan dalam siber tu hampir penuh dengan student..hehehehe...sa nda sedar..nasib baik kawan sa p tegur sa lau nda...tebuat la sa konsert di siber..lau cantik sora nda pa la..ni suara nda macm apa ja hahahahaha..malu nya saya...tapi sa buat muka nda malu ja hahaha....

~ emmm....hahahahahah..ntah apa2 ja sa ni..merepek ja sa ni..heheheh...sot sudah kali sa ni huhuhu peaceeeeeeeeee ^_^

Koposionku Kumaa dikoyu ^_^

My Handwriting says....

Your Handwriting Says You Are Somewhat Traditional
You are a fairly energetic person. You know how do pace yourself, and you deal well with stress.

You are somewhat outgoing, but you're not a natural extrovert. You think first before you act. You tend to be independent, rational, and logical.

You are balanced and grounded. You know how to get along well with others.

You need a bit of space in your life, but you're not a recluse. You expect people to give you a small amount of privacy, and you respect their privacy as well.

You are somewhat traditional, but you are also open to change. You listen to your head and your heart.

You are a good communicator. You work hard to get your ideas across effectively.

Tatie Gabriel Kasun

My photo
what do u think about mE???

kamu tau kah tu?

Binatang-binatang kesayangan