Saturday, February 21, 2009

Driver Kancil????

Apa perasaan kamu sekiranya ketika kamu dalam perjalan pulang, tiba2 ada orang yang tidak dikenali menegur kamu?? Mesti kamu takut, risau kan..manatau itu trick ja mo buat jahat..huhuhu..Hari ni ketika saya dalam perjalanan pulang dari KL...lepas saya p jumpa ngan adik saya..Tiba2 ada sebuah kereta kancil warna putih, plat number saya nda perasan pula..driver tu hon2 sama saya..saya tengo kiri kanan yalah manatau bukan saya yang dia kasi hon..bikin malu ja nanti..saya tengo la driver kancil tu..dia lambai2 sama saya..tapi saya kasi biar ja..yalah..bukan juga saya kenal kan...

Saya jalan la..saya limpas jalan raya..saya limpas longkang..hehehe...ok...saya jalan la kan...siuk2 saya jalan..tiba2 ada kancil berenti depan saya..wah! takut sudah saya ni..manatau penculik kah...eeee....berpeluh2 sudah saya ni..takut kan..huhuhu..pastu kan..keluar lah driver kancil tu n then dia tnya saya lah..nah ini sesi pertnyaan yang singkat sebab mo hujan gia...hehehe..

Driver : hai..masih kenal kat abg ker?
Tatie : ( E sepa pula ni?? ) err..sori saya tak kenal..
Driver : owh yer ker..takde la..mcm abg pernah nampak jer muka adik ni..
Tatie : A' yakah? saya tak pernah nampak muka abg pun..
Driver : ( sambil tersenyum ) adik ni asal dari mana?
Tatie : Saya dari Sabah..
Driver : owh dari Sabah..skang ni duduk mana?
Tatie : owh saya masih belajar lagi..
Driver : owh kat mana tu?
Tatie : Unisel
Driver : owh jd lepas ni balik Unisel ker?
Tatie : tak..skang ni cuti..
Driver : owh..emm..abg tak pernah g Sabah..apa yang ada di Sabah?
Tatie: Owh d Sabah macm2 ada..( bangga kenen sa ni hehehe)
Driver : owh..yer ker..eh dah nak hujan la dik..k la erk..jumpa lagi..
Tatie : owh ok..

Tapi sebelum tu sempat lagi kunun dia minta number phone saya..lama juga saya diam..last2 saya bagi juga number phone...tapi yang salah la..hahahahahaahahahaha....nda brani saya mo bagi number saya yang betul...nt dia kol mati saya huhuhuhu....

Nasip baik juga dia nda buat pa2 sama saya...kalau nda..eeeeeeeeee.....masuk surat kabar nanti...tajuk depan lagi tu..eheeheheeh...len kali kalau satu orang bejalan kena hati2 la..takut terjadi apa2..keluarga jauh...hhuhuhuhu....

8 comments:

Bulukun said...

hehe.. :)

lucu pula serita ko ne arr ..
siok ka d Kl tu arr ?

dia bilang kawan saya banyak
gadis2 sabah d sana yg rusak'
kana buhung2 dia bilang :) heh betul ka tu?

tak pernah sia p semananjung oww..sedangkan klo d JB pun nda sia berani,walaupun sia ada uncle n anak buah d sana.kawan pun bnyak.
saya takut!

c'BosouSada..huhuhu said...

hehehehehe...lusu kah fred??KL ni..klau kita enjoy d sini siuk la mangkali..heheh..pasal gadis2 sabah yang rusak d sini..emm sa nda tahu pla..sebab tengo urang juga ba tu..

hehhehe ada juga abg saya d JB tu...sepupu..uncle pun ada juga..kwan2 pun ba...sa tringin juga mo p d tempat luar dari malaysia ni..tapi...heheeheh

san said...

perasaan saya, saya tentu tertanya-tanya dan akan sentiasa berhati-hati... :) bermula dengan sebuah perkenalan... akhirnya banyak kejadian berlaku.. but bergantung kepada individu sendiri lah..

c'BosouSada..huhuhu said...

ya...mmang sa sndri pun tetanya2 juga smpi skang..buli pula dia blang sa ni kwn dia..hahahaha...

sa tau dr sbuah pekenalan akan bemula la sesuatu huhuhu..hati2 juga sa ni..sudah la sa ni jenis yang biasa jalan sndri2 heheeheh..bikin takut owh..

HoneyBUZZin said...

Tatie...berhati-hati. NEVER EVER TALK TO STRANGER! you'll never know...zaman sekarang sudah lain. I care about you. Pasal bagi no tel yang salah..that action is very wise.TakeC

c'BosouSada..huhuhu said...

honey..thanks 4 ur advice..thanks coz u care bout me..

Small Heart said...

Haloo...heheh...sia baca kan syukur jua la teda pa2..ndak jua ko kana tipu la kan...penipu urang kehel ni kadang2...

c'BosouSada..huhuhu said...

haloo juga small heart..ya syukur coz teda juga yg blaku sama sa..ya bukan buli percaya semua orng kehell ni..hehehe..kwn sa yg org prak prak pernah bwa sa p kg dia tp sa nda p..coz sa takut gia..hahahah

Koposionku Kumaa dikoyu ^_^

My Handwriting says....

Your Handwriting Says You Are Somewhat Traditional
You are a fairly energetic person. You know how do pace yourself, and you deal well with stress.

You are somewhat outgoing, but you're not a natural extrovert. You think first before you act. You tend to be independent, rational, and logical.

You are balanced and grounded. You know how to get along well with others.

You need a bit of space in your life, but you're not a recluse. You expect people to give you a small amount of privacy, and you respect their privacy as well.

You are somewhat traditional, but you are also open to change. You listen to your head and your heart.

You are a good communicator. You work hard to get your ideas across effectively.

Tatie Gabriel Kasun

My photo
what do u think about mE???
There was an error in this gadget

Binatang-binatang kesayangan